Τραπεζικα για μη τραπεζικους

Η σειρά βιβλίων Τραπεζικά για μη τραπεζικούς απευθύνεται σε όλους όσοι δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις οικονομικών και χρηματοοικονομικών, αλλά καλούνται καθημερινά να λαμβάνουν αποφάσεις για τέτοια θέματα. Δηλαδή, σε όλους.

Ουσιαστικά, πρόκειται για εγχειρίδια, που στόχο έχουν να κάνουν την καθημερινότητα του αναγνώστη πιο εύκολη μέσα από την παροχή πρακτικών συμβουλών και ιδεών.

Ο Κώστας Κόκκινος συγκεντρώνει την 35ετή εμπειρία του από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο και γράφει βιβλία σε απλή καθημερινή γλώσσα, αποφεύγοντας την εξειδικευμένη ορολογία. Αναλύει την οπτική του επί διαφόρων οικονομικών και τραπεζικών προβλημάτων και προβληματισμών που απασχολούν τον καθένα μας και παρέχει πληροφορίες και ερεθίσματα, προκειμένου όλοι να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τα προβλήματά τους.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς, «Κόκκινα Στεγαστικά Δάνεια», ασχολείται με το φλέγον ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων και πώς μπορεί ο δανειολήπτης να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Με βάση πραγματικά γεγονότα, σε λίγες σελίδες εξηγεί τη σκέψη του τραπεζίτη και τις ενέργειες της τράπεζας, αλλά κυρίως προτείνει αποτελεσματικές λύσεις με απλά παραδείγματα για να φτάσεις στη λύση που ταιριάζει στο πρόβλημά σου.